Voor deze blog hebben wij Peter de Hond, eigenaar van Fitale gevraagd een stuk te schrijven over het belang van een goed HRM fundament. 

 

Ervaring leert mij, iedere dag weer, dat MKB-bedrijven geen of weinig tijd hebben om HRM strategisch toe te passen. Als HRM al aanwezig is, dan is dat vaak operationeel. De mens, je grootste arbeidskapitaal, verdient een meer prominente plek in de vaak gewenste professionaliseringsslag. Er wordt eerder geïnvesteerd in machines, LEAN processen, wagenpark, ICT etc., dan in eigen organisatie medewerkers.  

Wet en regelgeving is in korte tijd vaak en veel veranderd, de arbeidsmarkt is zeer uitdagend en de behoeften van de mens veranderen ook snel. Hoe zorg je dat je alle ontwikkelingen binnen je onderneming de juiste aandacht geeft, los van de waan van de dag. Dat lukt MKB-bedrijven niet of nauwelijks 

Onze inmiddels beproefde werkwijze, De Fitale Adviesscan, laat jals werkgever inzien waar de kansen en risico’s zitten m.b.t. je medewerkers en je organisatie. De kansen die je laat liggen kunnen zomaar je winstgevendheid verlagen en de risico’s kunnen zo groot zijn dat het zelfs je bedrijfscontinuïteit in gevaar kan brengen.  

De Fitale adviesscan scan levert inzicht in deze kansen en risico’s en geeft je een helder en duidelijk plan van aanpak met alle verbeterpunten. Je bepaalt zelf wie deze punten oppakt en wanneer. Ofwel, in één helder en duidelijk overzicht een strategisch HRM plan!  

Verandering begint met inzicht!  

ETown schakelt ons regelmatig in bij relaties om te zorgen voor een strak HRM fundament. Vanuit een heldere missie visie strategie aan de menskant (employer branding) wordt het voor ETown en haar relaties ook makkelijker mensen te vinden en te bindenDeze perfecte cocreatie is al meerdere malen door ons samen toegepast.  

 

Wie is Peter de Hond en hoe is Fitale ontstaan? 

Mijn naam, is Peter de Hond, 46 jaar getrouwd met Ilja, vader van 2 dochters Emma (14) en Janneke (12) en eigenaar van Fitale. Ik heb 15 jaar in de verzekeringswereld in diverse rollen gewerkt bij zowel verzekeraars als bij tussenpersonen. Hier was ik met name aan de verzuim en WIA kant (werkgeverwerknemer) werkzaam. Tijdens de opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid bij AVANS+ in 2013 kreeg ik het idee om het MKB te gaan helpen met het duurzaam inzetbaar houden van organisatie en medewerkers, omdat ik zag dat hier veel te weinig aandacht voor is binnen het MKB