Het is belangrijk dat je als bedrijf actief bent op social media. Dit is goed voor je employer branding, maar ook zeker doorslaggevend zijn bij het invullen van je vacatures 

Ruim 75% van de doelgroep is niet op zoek naar een nieuwe baan. Ze kijken niet op grote vacaturesites. Om deze reden is het belangrijk om vacatures vanuit je bedrijf ook te delen op je social media kanalenIn Nederland gebruiken meer dan 10 miljoen mensen dagelijks social media. Deze mensen zijn actief op platformen als Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. Deze kanalen zijn dus ideaal om in te zetten voor jouw zoektocht naar nieuwe collega’s.  

Hoe groter het bereik van een bericht, hoe groter de kans op een positief resultaat. Durf je collega’s te vragen om belangrijke berichten van het bedrijf te delen (stuur hiervoor eventueel een instructie rond). Op deze manier wordt het bereik nog groter. Iedere keer dat een bericht gedeeld wordt vergroot het bereik aanzienlijk. Laat deze kans niet onbenut! 

Je kunt er ook voor kiezen om je gedeelde vacature op social media te promoten. Hierbij kun je je doelgroep definiëren door bijvoorbeeld branche, functietitel of woonplaats te selecterenOp deze manier bereik je met een kleine investering de juiste doelgroep. 

Wil jij eens sparren over hoe je social media in kunt zetten voor het werven van nieuwe collega’s? Bel, mail of app ons!