Assessment

Moeite met de knoop doorhakken?

Van tevoren weet je niet hoe een nieuwe medewerker in het team gaat liggen, zijn werk gaat doen of zich gaat ontwikkelen. Om deze zaken beter in kaart te brengen kan een assessment antwoord bieden.

Bij ETown werken wij met de PPA: De persoonlijke profiel analyse. Dit assessment geeft inzicht in het karakter van de potentiële nieuwe medewerker. Zo krijg je een helderder beeld van het verwachte werkgedrag van de kandidaat en antwoord op veelgestelde vragen rondom de selectie.

Voorbeeld van de DISC-methodiek die bij de PPA wordt gebruikt:

Toets ook de huidige medewerkers!

Naast het toetsen van potentiële nieuwe medewerkers, is het assessment ook goed in te zetten bij je huidige personeel. Door middel van de persoonlijke profielanalyse kun je bij je huidige team de kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart brengen. Zo kun je als werkgever gerichter sturen en effectiever inspelen op leervoorkeuren en karaktereigenschappen van de individuele medewerker of het team. En, je creëert een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat.

Wil je antwoord op deze vragen?

  • Hoe communiceert de kandidaat?
  • Wat zijn de sterke punten van de kandidaat?
  • In wat voor omgeving komt de kandidaat het best tot zijn of haar recht?
  • Hoe gaat de kandidaat om met stressvolle situaties?

Dan kan een PPA een goede tool zijn voor jouw organisatie!

Meer informatie over deze dienst vind je in de factsheet Assessments. Deze is te downloaden door hiernaast op de knop te dukken!