Klanten aan het woord

Employer Branding campagne voor de Gourmet Market

Met trots kijken we terug op verschillende mooie voorbeelden van Employer Branding campagnes.  Een zeer geslaagde opdracht was die voor de Gourmet Market. De uitdaging was het overbrengen van twee locaties op een werken-bij pagina. Het resultaat was meer dan 30 sollicitaties in de eerste maand na livegang. Dit is het bewijs dat Employer Branding er toe doet. 

Voorbeelden van Employer Branding campagnes

Voorbeeld Employer Branding campagne

Miguel: Karakter Traprenovaties

Binnen mijn bedrijf werk ik voornamelijk met ZZP’ers voor zowel verkoop als montage. Wij zijn altijd op zoek naar ZZP’ers met ervaring in traprenovatie. De groei van mijn bedrijf zorgt voor continue behoefte aan nieuwe collega’s. Daarom leek het mij verstandig om een recruitmentpartner voor de lange termijn te zoeken

De meeste recruiters richten zich op het snel invullen van een vacature en gaan daarna snel door naar de volgende. Bij ETown doen ze het anders en dat sprak mij aan. De visie om voor de lange termijn een sparringpartner te zijn en ervoor te zorgen dat we bij Karakter wekelijks bezig zijn met personeelswerving heeft meteen resultaat opgeleverd. We hebben nu een overzichtelijke werken-bij pagina en onze vacatures zijn beter zichtbaar op vacaturesites en social media. 

Door recruitment samen met ETown als een proces in te richten heb ik enorm veel kostbare tijd bespaard en al een aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Wat mij betreft een aanrader voor MKB-bedrijven die open staan voor eerlijk advies, hun bedrijf beter willen positioneren en meer zichtbaarheid nodig hebben.

Voorbeelden Employer Branding campagne

Bas: SuccessDay

Al vanaf de opstart van mijn bedrijf werk ik samen met ETown. Zij zagen ons groeien van twee man personeel – uit onze garage – naar 30 personeelsleden. Er kwamen voornamelijk consultants bij die wij op projecten bij onze klanten plaatsen. Dit was in het begin niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van ETown. Zij hebben ervoor gezorgd dat wij vanaf de start wekelijks bezig zijn met het positioneren van een sterk werkgeversmerk.

We zijn begonnen met een werken-bij pagina en het plaatsen en verversen van vacatures op de grootste vacaturebanken in Nederland. Dit proces is volledig geautomatiseerd door het team van Willem. Wekelijks krijg ik een update over de gang van zaken en bespreken we de sollicitanten.

Inmiddels heb ik zelf Recruiters in dienst genomen en staat ETown nog steeds altijd klaar om advies te geven over de markt of de werking van het ATS systeem. Ik zou ETown dan ook zeker aanbevelen als recruitment partner voor bedrijven die zelf geen recruitment in huis hebben en merken dat er hierdoor onvoldoende tijd en aandacht aan wordt besteed.

Voorbeeld Employer Branding campagne Saris Aanhangers

John: Saris Aanhangers

 Wij zijn een oer-Holland familiebedrijf en tegelijkertijd een internationale speler op het gebied van aanhangwagens. Daarvoor zijn we op zoek naar vakmensen die graag de handen uit de mouwen steken. ETown helpt ons al enkele jaren om de juiste mensen aan te trekken. Echter is dit niet zo makkelijk en blijken voornamelijk engineers erg schaars. 

Om de kans van slagen te vergroten hebben wij samen met ETown een campagnepagina opgezet. De pagina staat volledig in het thema van engineering. ETown streeft naar kwaliteit en heeft zelfs een fotograaf langs laten komen die foto’s op de werkvloer heeft gemaakt. Door het plaatsen van de vacatures op de hoogst gewaardeerde vacaturebanken in Nederland en het onder de aandacht brengen op social media wordt er alles aan gedaan om gekwalificeerde engineers aan te trekken. Willem brengt mij wekelijks op de hoogte van de voortgang van de campagne. 

Ik zou ETown zeker aanraden op het moment dat je vacatures niet gevuld krijgt en je werkgeversmerk beter wilt presenteren.

2

Teun: Table du Sud

Samen met mijn broer Evert maakten we in de garage van onze ouders een bartafel voor eigen gebruik. Dit bracht ons op het idee om er meer te maken en te verkopen via Marktplaats. Binnen een mum van tijd verkochten we er vijf in een week. Dit was het startschot voor ons eigen merk Table de Sud

Inmiddels produceren we 200 tafels per week en groeit ons team maandelijks. Dit hebben we mede ook te danken aan ETown. Zij hebben ons geholpen met de implementatie van Recruitee, het maandelijks verversen van onze vacatures en doen ook regelmatig actieve werving. Op deze manier kunnen wij zonder intermediair en torenhoge fees op gezonde wijze groeien.

 

 

 

 

Deze bedrijven waren je voor

Logo's klanten ETown

Wij zijn erkend partner van Recruitee

Al vanaf 2017 werken wij samen met Recruitee. Een alles-in-één recruitment software waarmee we jouw recruitmentproces automatiseren en het overzicht houden.  

Een aansprekende werken-bij pagina vormt daarbij een uitstekend vertrekpunt voor de verdere verspreiding van de vacatures op meerdere nationale vacaturebanken. Recruitee maakt het ons mogelijk écht als partners te werven.

Tijdens dit proces staan wij wekelijks klaar om te ondersteunen bij de positionering en presentatie op de arbeidsmarkt.

Door deze samenwerking brengen wij jouw personeelswerving naar een hoger niveau.

De recruitmentsite oplossing wordt mede mogelijk gemaakt door Recruitee.

“Met onze software willen wij bedrijven helpen hun processen te versnellen en samen hun teams te laten groeien. ETown helpt ons als partner bij het nastreven van deze missie.

Zij hebben zowel kennis van Recruitment als van onze Software. Vertaalt naar MKB ondernemers resulteert dit in gave voorbeelden van Employer Branding campagnes. 

Zorg jij voor koffie, dan nemen wij worstenbrood mee!

Volg ons:

Contact

ETown Recruitment Services
Jan Deckersstraat 29A
5591 HN, Heeze