Favorieten, Marketing, Recruitment

ChatGPT: Onvermoeibaar, maar sprekend is ‘ie niet

Schrijven. Wat een tijdrovende klus is dat, hè! Het doel, de doelgroep, de boodschap. Óveral moet je uitgebreid over nadenken. En welke tone of voice ga je gebruiken? Je bent zo een poos verder en dan staat er nog geen letter op papier. Toch is de kans groot dat je moed én je inspiratie op dit punt allang in je schoenen gezakt zijn. Dus de zoektocht naar de juiste woorden? Jij bent al blij als je verder raakt dan de ‘Backspace’ op je toetsenbord!  

ChatGPT neemt schrijfwerk graag van je over 

Je voelt misschien al waar we heen gaan: ChatGPT. Dé schrijfrobot waar je in de afgelopen maanden eigenlijk niet meer omheen kon. Kunstmatig intelligent en (nog) geheel gratis.  

We zetten even wat cijfers voor je op een rij:  

  • Slechts acht weken na lancering telde ChatGPT al 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers;
  • In januari maakten 13 miljoen unieke bezoekers per dag gebruik van Chat;
  • Daarmee mag de schrijfrobot zich de snelst groeiende consumentenapplicatie in de geschiedenis van het internet noemen. Nog boven TikTok en ver boven Instagram.

 

Het is dus niet langer de vraag óf je schrijfwerk gaat uitbesteden, maar hóé.

Probeer en leer 

Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat ook jij dit staaltje AI al bezocht hebt. Aangemeld en ingelogd. Om ‘m vervolgens een vraag te stellen zoals je ook aan Google zou kunnen doen. En deed je dat nog niet? Dan drukken wij je nu vast op het hart dat alsnog snel even te doen. 

Stel Chat vragen, laat de robot een tekst voor je schrijven en probeer meteen eens uit of ‘ie jouw teksten kan verbeteren of samenvatten. Het is de enige manier om ChatGPT te ontdekken – en andersom!  

Want ben je de eerste fascinatie voorbij, zul je vast – net als ons – ook de gebreken gaan zien. Zoals gezegd moet ChatGPT ook jou nog leren kennen en is de software nog volop in ontwikkeling. Het neemt niet weg dat je je af kunt vragen: waar komt deze tool van pas in mijn werk? 

Een goed begin is het halve werk 

Zit je bijvoorbeeld zonder inspiratie? ChatGPT helpt je graag op weg. Loop je vast in een tekst? Raadpleeg ChatGPT. En moet je boodschap écht korter? Of in andere woorden? Wervender misschien? Ook dan kan ChatGPT wel eens je redding zijn.

Want je kunt zeggen wat je wilt: de techniek is onvermoeibaar. De kracht van deze artificial intelligence technologie is dan ook dat het jouw werk kan versnellen en vereenvoudigen. Maar helemaal overnemen? Dat gaat wat ons betreft een brug te ver.  

Jij moet het verschil maken 

Ook al heeft ChatGPT de potentie om een gedeelte van het (schrijf)werk van je over te nemen. Een tekst waar geen mens naar heeft omgekeken, daarmee redt je het niet.  

Aan jou om er iets prikkelends van te maken. Sprekend. Door échte emotie toe te voegen. Door te schrijven zoals je praat. En door je specifiek op jouw doelgroep te richten. 

Gerelateerde artikelen

Recruitmentpartner

ETown REcruitment Services

Wij zorgen voor meer online zichtbaarheid en brengen de merkwaarder van jouw bedrijf naar voren op de werken-bij pagina.

Uitgelicht
Partner

Partner Recruitee

Werkenbij sites