Favorieten, Recruitment, Uitgelicht

Recruitment gaat niet over één nacht ijs

Recordkrapte op de arbeidsmarkt: nog nooit waren er zóveel vacatures tegenover slechts zo weinig werklozen. Een groot tekort aan (vak)mensen dus. Terwijl menig werkvloer bijna uit z’n voegen barst van de werkdruk. En nieuw talent? Bijna niet te krijgen! De vijver is maar klein. De concurrentie moordend. Het is een vicieuze cirkel, die zichzelf in stand houdt en tot overmaat van ramp ook nog eens aangekondigd wordt als ‘het nieuwe normaal. Wat nu?   

Hoge nood vraagt om lange adem  

De schoen wringt. En dus willen we nú nieuwe schoenen. Om te voorkomen dat we blaren krijgen en het echt pijn gaat doen. Spreekwoordelijk dan. Maar het zet wel aan tot nadenken.  

Een vacature? Natuurlijk vullen we die liever gisteren in dan vandaag. Want de nood is niet alleen hoog, maar inmiddels ook voelbaar. Op de werkvloer, maar ook in alle lagen daarboven. Recruitment staat daarmee ineens bovenaan op de agenda. Maar daarin gaat ad hoc ingrijpen het verschil niet maken. 

Ga maar na: nieuwe schoenen geven weer net zoveel kans op blaren. Het mag dus de snelste oplossing zijn, dat maakt het niet meteen de beste oplossing. De kans op blaren? Die neemt pas echt af als je gewend bent aan het maken van kilometers én aan je schoenen. En dat wennen doe je bij voorkeur stukje bij beetje, niet kilometers aaneen. 

Met een sterk werkgeversmerk formuleer je een compleet antwoord 

Terug naar onze vacature. Die willen we maar al te graag vervuld zien. Maar zoals gezegd: de vijver is klein en de concurrentie groot. Heel concreet moeten we er dus voor zorgen dat ze voor óns kiezen uit ál die anderen.  

Recruitment partnership 

Bij onze klanten ondersteunen we graag in alle fases van het recruitmentproces: van het bepalen van de strategie tot en met de implementatie. Met o.a. een Recruitment Specialist om je werkgeversmerk en personeelswerving naar een hoger niveau te tillen, een Marketing Manager om te werken aan de zicht- en vindbaarheid op de arbeidsmarkt en een copywriter om je vacatures de aandacht te geven die ze verdienen. Zo kun jij als ondernemer blijven doen waar jíj expert in bent. 

In onze blauwdruk vind je nog veel meer details over onze werkwijze. Maar ook een demo behoort tot de mogelijkheden. Neem bij interesse gerust contact met ons op en laat ons direct weten hoeveel worstenbroodjes we mee jullie kant in kunnen nemen! 

Gerelateerde artikelen

Recruitmentpartner

ETown REcruitment Services

Wij zorgen voor meer online zichtbaarheid en brengen de merkwaarder van jouw bedrijf naar voren op de werken-bij pagina.

Uitgelicht
Partner

Partner Recruitee

Werkenbij sites