Employer Branding

Moeite met het invullen van je vacatures?

Employer branding voor het MKB helpt jouw organisatie op de huidige arbeidsmarkt. Een simpele advertentie in een krant is niet meer voldoende om je vacatures in te vullen. Opvallen bij de nieuwe generatie werkzoekende vraagt om een andere aanpak. Voldoende zichtbaarheid bij potentiële kandidaten om zo een sterke positie te krijgen is essentieel. Een duidelijke strategie en veel aanwezig zijn op – zowel online als offline – is daarbij de basis. Hier gaat veel tijd in zitten en wanneer je een extern employer branding bureau in moet schakelen kan het een enorme investering zijn. Daarom bieden wij een speciaal traject aan wat afgestemd is op het midden- en kleinbedrijf. Een traject waardoor jij als MKB’er je employer branding kan verbeteren! Jij wilt tenslotte toch ook met de markt mee?

Het percentage organisaties dat met wervingsproblemen kampt volgens onderzoek van nu.nl in 2018:

71%

Waarom Employer Branding?

We begrijpen dat je je misschien afvraagt wat Employer Branding voor jouw bedrijf kan doen, daarom hebben we een aantal voordelen opgesomd:

  • Hogere betrokkenheid van medewerkers;
  • Hogere kwaliteit van sollicitaties;
  • Sterkere positie op de arbeidsmarkt;
  • Lagere kosten personeelswerving;
  • Verkorten van wervingstijd;

Wat kun je verwachten?

Tijdens het Employer Branding traject onderzoeken wij de pullfactoren van jouw organisatie. We gaan in gesprek met medewerkers en management. Op basis van de onderzoeksresultaten stellen wij een Brand concept op. Dat vormt de basis van alle toekomstige communicatie naar de arbeidsmarkt toe. Vervolgens gaan we een plan maken om jouw zichtbaarheid en bereik online te vergroten om zo meer kandidaten aan te spreken.

Employer branding stappenplan

STAP 1 – STRATEGIE SESSIE
STAP 2 – INTERN ONDERZOEK
STAP 3 – BRAND CONCEPT
STAP 4 – BRAND ACTIVATIE
STAP 5 – BRAND MANAGEMENT

Meer informatie over het traject? Download dan onze whitepaper Employer Branding door hiernaast op de knop te drukken!