Favorieten, Werkgeversmerk

Vacatures zijn niet voor je klanten toch?

Wij zitten klaar om u te ondersteunen bij uw recruitmentstrategie.

Verplaats je eens in een kandidaat voor jouw openstaande vacature:  

Ergens op het world wide web is je interesse gewekt voor de functie van – bijvoorbeeld – ‘projectmanager’. Daar wil je meer over weten! Verwachtingsvol klik je op de link onderaan de vacature waar je verdiepende informatie hoopt te vinden. Over de sollicitatieprocedure, toekomstige collega’s en de sfeer op de werkvloer.  

Maar in plaats daarvan beland je op de corporate website. Hét visitekaartje van de organisatie. Voor (nieuwe) klanten. Alle informatie die je er vindt gaan over het product en de dienstverlening is – als het goed is – speciaal geschreven voor prospects. Toch vind je er ook een vacature overzichten. Als je het ons vraagt een onderdeel dat toch écht thuishoort op een recruitmentsite, waarin alles om nieuwe werknemers draait. 

Focus – Potentiële kandidaten willen dat je moeite voor hen doet 

Corporate communicatie verschilt van arbeidscommunicatie. Net als de candidate journey er als vanzelfsprekend anders uitziet dan je customer journey. Want je spreekt je klant op een andere manier aan dan potentiële medewerkers, niet waar?  

Zie daar de noodzaak van een apart werken bij-gedeelte. Dé centrale plek in je personeelswerving. Speciaal gericht tot maar één doelgroep: nieuwe medewerkers. Zij willen weten hoe het is om voor jou te werken. En daar ligt direct een kans om je positief te onderscheiden van concurrerende werkgevers.  

Kun jij een compleet en aantrekkelijk beeld schetsen van jouw employer brand? Bij voorkeur levendig verteld door huidige medewerkers. Ondersteund door pakkend beeldmateriaal dat een realistisch inkijkje verschaft op de werkvloer. Een werkgeversmerk dat op een speciaal voor nieuwe medewerkers ingerichte pagina een relevant antwoord weet te formuleren heeft direct een stapje voor op de concurrentie. 

Wees vindbaar – Je wilt niet dat kandidaten moeite moeten doen voor jou 

Met een recruitment website richt je al je pijlen bovendien op slechts één doel: talent bij jou laten solliciteren. Daarvoor zijn twee dingen van groot belang:  

  1. Je bent gemakkelijk vindbaar
  2. Solliciteren is eenvoudig 


Een vacature overzicht? Natuurlijk verstop je dat niet ergens op je corporate website. Je vacatures verdienen – gerangschikt per afdeling – een prominente rol op een pagina die speciaal is ingericht voor personeelswerving. Deze kunnen we direct koppelen met je recruitmentsoftware om anytime een overzicht te hebben van het proces.
 

Vandaag de dag zijn de rollen op de arbeidsmarkt immers omgedraaid: talent gaat niet op zoek naar werk, maar werkgevers zijn dringend op zoek naar talent. Een goed werkgeversmerk maakt de weg naar nieuw talent dan ook zoveel mogelijk vrij: het liefste zo min mogelijk kliks van hen verwijderd.   

Wat onderscheidt jouw werkgeversmerk van de concurrentie? En hoe ziet dat eruitop een sprankelende werkenbij site? Wij denken daar graag met je over mee! 

Gerelateerde artikelen

Recruitmentpartner

ETown REcruitment Services

Wij zorgen voor meer online zichtbaarheid en brengen de merkwaarder van jouw bedrijf naar voren op de werken-bij pagina.

Uitgelicht
Partner

Partner Recruitee

Werkenbij sites